983 037 984

Landsorganisasjonen for Romanifolket (LOR), er en landsdekkende medlems- og interesseorganisasjon for mennesker av romanislekt og andre interesserte som ønsker å arbeide til beste for folket.


Mailadressen til LOR er : lorstyret@gmail.comLOR arrangerte treff i mai 2017

Fjelltun leirsted

LOR arrangerte treff siste helga i mai. Om lag 45 mennesker gjestet oss i løpet av helga. De fleste ble fra fredag til søndag men noen dro lørdag og andre kom til.

Det ble et interessant foredrag av språkprofessoren Rolf Theil som kjenner godt til Romani. Han dro linjer fra Romanifolket i Norge og norden, ned mellom Europa og helt ned til Baskerland i Spania. Plutselig føler vi oss som en stor slekt. Tenk at man på Romani kan kommunisere med folk i Baskerland?

Det ble grillmat på lørdag. Været var fantastisk og alle koste seg.

En stor takk til LOR Telemark / Vestfold som stod for arrangementet. Ingen nevnt, ingen glemt.

Vi gleder oss allerede til neste arrangement. Det var godt å se samholdet blant dere som dukket opp. Og til dere som ikke hadde tid og anledning, vi savnet dere og vil gjerne se dere igjen en annen gang.


NYHET: Vi har fått ny kalender hvor vi vil få lagt ut arrangementer i LOR regi. Se linken til kalender over, eller bla fremover på kalenderen til høyre. Dersom dere ønsker noe lagt inn i kalenderen, kan dere sende en e-post til LOR på adressen over.


20150115_189 IMG_0484 2   

 


 Staten har ødelagt oss som folk.

Artikkelen kan leses her.

 
LORSPEILET 2008 - 2009

Flere gamle LORSPEIL er lagt til... klikk her for å lese.


Interessert i historie? Klikk her


 

Horta romani

På "Gjesteboka" har vi fått spørsmål om man må være "utav reisende folk" for å være medlem i LOR. Vedtektene finner du her. Alle somønsker å arbeide til beste for romanifolket - enten de er mennesker av romanislekt eller "andre" (f.eks. buro) - er velkomne som medlemmer.

 Alle som sier seg enig i formålsparagrafen til LOR kan bli medlemmer

For å kunne velges til tillitsverv i LOR, må man ha vært medlem av organisasjonen i minst seks måneder. Dette betyr at man ikke stiller krav til etnisk opprinnelse men alle medlemmer som har vært med lenge nok kan velges.

Det høyeste organet i LOR er årsmøtet, som skal avholdes hvert år innen 15. april.  Alle medlemmer som møter frem har tale-, forslags- og stemmerett. Det er årsmøtet som velger hvem av medlemmene som skal sitte i styret.

Har du synspunkter eller forslag som du gjerne vil ha frem kan du skrive på gjesteboka.

6 thoughts on “

 1. Rino Landsjø

  Hei.
  Har et spørsmål om en som het, eller ble kalt, “Vakre Ludvig.” (Ludvig Andersen, eller Andresen)
  Jeg er slektsforsker og holder på med slekten til hans datter Dagmar, i hvert fall er det hva man tror at hun var hans datter. Hun ble født i 1894, og hvis jeg ikke tar helt feil bodde de en tid i Oslo.
  Etter de opplysninger jeg har ble han født 1872, men vet ikke hvor. Jeg har heller ingen info om når han døde, eller hvor, eller hvor han kan ligge begravet.

  Setter stor pris på om dere kan være behjelpelige med disse spørsmål.
  Mvh
  Rino F. Landsjø

  Reply
  1. Terje Holm-Johnsen

   Hei Rino. Jeg har formidlet denne videre til vår slektsforsker. Du vil få, eller kanskje allerede har fått, kontakt med henne.

   mvh
   Terje (redaktør)

   Reply
 2. Helen Vilmann Hagen

  Hei, jeg har tatt opp arven etter avdøde far og forsker på slekten vår. Jeg er direkte etterkommer av Rasmus Jensen Vardal og Petter Strømskinne og dette er bekreftet. Men både min far og jeg lurer på om hans mor og min farmor var av reisende​ slekt. Jeg finner henne ikke i noen kirkebøker eller på søk. Hun er født 20 januar 1898, Lunde i Vest Agder?? Og navnet er Borghild Jørgine Andrea Karlsen og hun døde i 1981, hun fortalte aldri om sin bakgrunn og min far kunne huske at på 30 tallet kom et tatere til Fredrikstad og hans mor snakket da med de eldre mens han lekte med barna.

  Reply
  1. Terje Holm-Johnsen

   Hei Helen. Jeg har formidlet denne videre til vår slektsforsker. Du vil få, eller kanskje allerede har fått, kontakt med henne.

   mvh
   Terje (redaktør)

   Reply
 3. Elise

  Hei, min bestemor er tater og min bestefar er sigøyner. Det vil si at min Mor er halvt tater og halvt sigøyner, men faren min er helt Norsk. Er jeg kvart sigøyner og kvart tater da? Og halvt Norsk? Noe spesielt med det?

  Reply
  1. Terje Holm-Johnsen

   Hei Elise.
   Teknisk sett er du kvart tater og kvart sigøyner. Ingenting spesielt akkurat, uten at jeg helt vet hva du sikter til. I vår forening er det slik at alle er velkommen, om de er 100% tater eller 10% tater. Det viktige er at du er interessert i folket, være med folket, interessert i dets historie og trives med folket. Hilsen Terje (redaktør)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.